17 decembrie 2012

Pescuitul crapului ... in Delta Dunarii – Carlige
       Cârlige ...

Motto:   Orice rabat la calitate, este egal cu un eşec garantat !!!
        Pentru început, câteva sfaturi legate de anumite elemente (accesorii), ce ar putea la un moment dat să facă deliciul sau chiar confortul, unor partide reuşite în deltă, materializate ... în imagini explicaţii şi nu numai ... cu următoarea menţiune: toate aceste elemente au fost testate de mine şi fac în continuare parte din echipamentul propriu de pescuit.
   

        Cârlige pe care le recomand ...

Korda - Wide Gape X 

        Personal folosesc mărimile 2 şi 4, foarte rar pe cele mai mici. Evident le aleg funcţie de anotimp, de dimensiunea nadei pe care o ataşez direct sau pe firul de păr. Nu este lipsită de importanţă dimensiunea peştelui, vizată funcţie de informaţiile pe care le avem despre locul unde pescuim. Forma acestuia implică o montură adaptată despre care voi face referiri ulterioare ... 

_________________________________________________________


       
Korda - Kurv Shank

        Despre mărimi am discutat, referitor la calitatea în general a cârligelor Korda nu discutăm căci e inutil, s-au scris multe pagini, amintim doar că sunt teflonate, la fel ca cel anterior prezentat şi aşa cum afirmă şi producătorul: sunt rezultatul a mii de ore petrecute pe apă. Printre altele forma acestuia se pretează de exemplu şi monturilor de tip  "rig ring" dar după cum am mai afirmat voi descrie pe larg diferite tipuri de monturi în capitole separate ...


_________________________________________________________Nash - Fang X

        Mulţi pescari au fost mulţumiţi de calitatea produselor NASH, printre ei mă număr şi eu, cu atât mai mult cu cât sunt fan autodeclarat al producătorului.
        Foarte ascuţite, rezistente, compatibile cu aproape orice tip de montură având tija medie spre lungă. Au ochetul aplecat spre interiorul cârligului fapt ce mă mulţumeşte mereu. Evident tehnologia aplicată este una dintre cele mai avansate suprafaţa lor finnd teflonată cu un coeficient de frecare minim ce permite a fi absorbit cu uşurinţă.

 Nash - Fang Gaper        Nu în ultimul rând recomand și varianta Nash Fang Gaper, nr. 2, de care sunt foarte mulțumit, cu atât mai mult cu cât au suprafața teflonată ca a modelul anterior, iar tija lor fiind foarte scurtă pot fi ușor absorbite. De menționat că nu am avut rateuri cu acest model în timpul drilului.
_________________________________________________________Câteva sugestii în imagini referitoare la cârligele ... Gamakatsu
        Dintr-o gamă foarte variată aleg ... câteva modele:


 

Gamakatsu - Hump Back


        Forma specială SEC, va ajuta în mod implicit la agăţarea buzei de jos, înţepând prompt. Construit de japonezi, dintr-un oţel rezistent, având micro barbetă penetrează uşor fără a răni prea mult peştele. Denumirea reflectă forma acestuia precum şi modul de lucru al monturii.
_________________________________________________________
Gamakatsu - Snagger

        Această serie a producătorului japonez, este asemănătoare ca formă cu cel anterior prezentat, se poate folosi în monturi similare deşi are o deschidere mai mică datorită ochetului adus spre interior într-un unghi ceva mai mare. Este de asemeni teflonat şi foarte ascuţit.
_________________________________________________________
Gamakatsu - A1 Teflon Super Snag

        Aceast model cu tija dreaptă teflonat, având vârful orientat spre interior, evident şi el foarte ascuţit şi rezistent mai ales pe un fund accidentat, mi-a oferit multe satisfacţii în timpul drill-ului. Nu spun că nu am avut şi rateuri, dar pot afirma că odată ancorat în buza crapului (câteodată lateral în falca acestuia) peştele nu mai scapă, evident funcţie şi de mărimea cârligului._________________________________________________________Gamakatsu - A1 Specialist X 

        Aceast model, tot din seria A1, de altfel o serie cumva unică în privinţa compoziţiei, conţinând Vanadium şi Tungsten, materiale ce determină o rezistenţă mai mare. Durabile fiind pot determina la un moment dat o mai mare încredere fiind de două ori mai eficiente în contact cu suprafeţele abrazive.


_________________________________________________________


                           Prologic - C1


        Acest model de la Prologic, după opinia mea este foarte prinzător ... iar în drill aproape că nu scapă peștele. Mărimea 2 se găsește în plicuri de câte 12 bucăți, la un preț modic comparativ cu cele mai sus prezentate.
       În general este prezentat astfel: cârlig universal pentru pescuitul la crap. Un cârlig versatil, ce poate fi folosit în orice împrejurare cu orice momeală pentru crap. Prevăzut cu o curba larga, vârf puțin întors, extrem de ascutit (aș mai adăuga și foarte rezistent în contact cu scoica) cu tija forjată, având ochetele de prindere aliniat la 5 grade față de aceasta.
        La fel, nu am avut rateuri cu acest model în timpul drilului. 

        Vă puteţi păstra cârligele sau forfacurile şi în astfel de cutiuţe, 5 la pachet. Personal mi se par a fi foarte practice ....

         

 

 

Niciun comentariu:

Flag Counter - Start: 01.10.2013

Flag Counter