19 decembrie 2012

Pescuitul crapului ... in Delta Dunarii – Plumbi

Reeditat la data de: 03.02.2013

       Plumbi ...

Motto:   Orice rabat la calitate, este egal cu un eşec garantat !!!Plumbi, pe care îi pot recomanda ....

Plumb feeder 75 - 100 gr.


        O concepţie după părerea mea, inspirată. Poate fi folosit atât în monturile culisante cât şi fixe. Îl folosesc destul de des în condiţiile în care ... nu am parte de un curent prea puternic la travers, cu alte cuvinte vara pe timp de secetă. Monturile au un aspect deosebit. Singura problemă ar fi preţul acestuia! Personal fac o mică modificare acestui plumb şi anume, cu o brichetă încălzesc uşor capătul tubului de plastic până ce acesta capătă forma unui cap de nit, îl răcesc imediat în apă şi-l retrag plin glisare, la maxim spre conul de cauciuc.

        Dacă este nevoie îndepărtez câţiva milimetri din lungimea tubului, funcţie de dimensiunea conului de cauciuc. Se poate rigidiza zona folosind câteva picături de adeziv lichid (vezi imagine drepta). Fiind rotund singurul lui dezavantaj poate fi rostogolirea într-un curent puternic ... îl recomand de exemplu pentru pescuitul din barcă în condiţiile în care lansăm alăturat structurii, în evantai, 3-4 monturi după curent.   
    
Plumb Carp Expert Aromatizat Feeder

        Putem folosi şi varianta aromatizată, asemănător ca formă, cu greutatea de până la 90 de grame. Acesta din urmă (imagine stânga) este plumbul Carp Expert Aromatizat FeederSe comportă în curent la fel ca cel de dinainte prezentat, poate fi folosit atât în monturile fixe cât şi culisante. Îl recomand pescuitului din barcă - după curent. 

Plumb Method Feeder


        Plumbul Method Feeder 65 gr. - este de obicei folosit cu foarte mare succes în pescuitul crapului atât pe lacuri cât şi pe ape curgătoare. Forma şi materialul folosit pentru aceast plumb, vor oferi o aderenţă sporita nadei, de unde rezultă un control mai bun al monturii în timpul lanseului si o prezentare mai de durată a nadei. (spun producătorii)
        L-am folosit de multe ori, are la fel ca şi cel de dinainte prezentat, atât dezavantajul rostogolirii într-un eventual curent puternic cât şi preţul relativ mare. În schimb monturile au un aspect profesional în ansamblul lor, se comportă foarte bine în lansare, drill şi recuperare.Momitor plat - Carp Expert


        Momitorul plat Carp Expert 80 - 120 gr. - De departe cel mai stabil în curent faţă de ceilalţi plumbi anterior prezentaţi ... la fel şi la acest model cu o brichetă încălzesc uşor capătul tubului de plastic până ce acesta capătă forma unui cap de nit, îl răcesc imediat în apă şi-l retrag prin glisare, la maxim spre conul de cauciuc. Astfel renunţ la tubul cilindric de cauciuc, ce se observă în imagine la partea din faţă a momitorului.

               În urma unor discuţii, cu colegii, referitoare la lestarea suplimentară a acestui tip de momitor, propun următoarea soluţie: se găsesc în comerţ sau la atelierele auto, plumbi autocolanţi (pentru echilibrare roţi), la fel ca în imaginea alăturată (dreapta), banda adezivă a acestora fiind una de foarte bună calitate. Se pot astfel adăuga uşor, funcţie de necesităţi, 5-10-15-25 grame suplimentar, pe partea din spate a momitorului evitând astfel graparea acestuia în curent. Sunt astfel concepuţi, pentru a putea fi rapid folosiţi opţional, unul sau mai mulţi plumbi, rupând segmente prin simpla îndoire (de două trei ori), a "batonului" din imagine.Plumbi ieftini !!!


Un alt model, la fel, la un preţ convenabil de achiziţie, îl folosesc la pescuitul din barcă pe Dunăre. Cumva asemănători cu cei anterior prezentaţi, cu o greutate cuprinsă între 80-100 de grame, este relativ instabil pe fund, având în vedere forma sa, în plus greutatea relativă a nadei îl poate temporar stabiliza ... se poate aplica pe toată suprafaţa lui, un lac rezistent la apă după care se vor tăvăli prin nisip de râu cernut foarte fin. După uscare devin oarecum camuflaţi vizavi de culoarea fundului, iar nada este mult mai stabilă pe o suprafaţă rugoasă ... încercaţi şi dvs. Momitoare - hand made !!!

        Iarna lui 2013, a fost blândă. Astfel că în timpul liber, ne-am putut pregăti logistica următoarelor partide la crap şi cum momitoarele sunt consumabile costisitoare la un moment dat ne gândim cum e şi firesc la alternative. O coadă de mătură, din recuperări ceva sârmă galvanizată de 2 mm grosime, plumb de la acumulatorii  uzaţi, o matriţă confecţionată din lemn de esenţă tare (sau şi mai rezistentă confecţionată din cărămidă refractară) şi rezultatul poate fi ca în imagini ...

Un comentariu:

Marius - Mircea Barău spunea...

Momitoare - hand made !!!

Iarna lui 2013, a fost blândă. Astfel că în timpul liber, ne-am putut pregăti logistica următoarelor partide la crap şi cum momitoarele sunt consumabile costisitoare la un moment dat ne gândim cum e şi firesc la alternative. O coadă de mătură, din recuperări ceva sârmă galvanizată de 2 mm grosime, plumb de la acumulatorii uzaţi, o matriţă confecţionată din lemn de esenţă tare şi rezultatul poate fi ca în imaginea de mai sus ...

Flag Counter - Start: 01.10.2013

Flag Counter