23 decembrie 2012

Pescuitul crapului ... in Delta Dunarii – Investitii minimeMotto:   Orice rabat la calitate, este egal cu un eşec garantat !!!

Investiţii minime  ...   
Porumb Carp Expert - vidat


        Porumbul Carp Expert, cu aromă naturală, ambalat la pungi vidate de 800 grame, la un preț oarecum convenabil după părerea mea.
        Se pot alege practic la fiecare pungă, aproximativ 200 grame boabe întregi, perfecte pentru momeală, restul putând fi folosite pentru nădire. E suficient de bine fiert, nu este prea moale, rezistă bine în monturi de două sau mai multe boabe pe firul de păr. Boabele alese le putem dipui în borcane speciale, de plastic cu capac al cărui filet şi garnitură să nu permită scurgerea lichidului. De preferat a fi păstrate la frigider, la + 4 grade, pentru mai mult de doi ani. Acest porumb nu conţine conservanţi. L-am folosit atât în monturi simple de 3-4 astfel de boabe, sau tip sandwich, respectiv două boabe ce au între ele un popup ...
NOTĂ:
NU cumpărați acest produs online !
Achiziționați doar din magazin verificând conținutul !
În data de 10.02.2016 au fost primite prin curier de către un prieten pescar 
astfel de pungi din care nu puteai alege boabe.
Toate erau crăpate !!!
Popup Sweetcorn                                                                                            Popup Browning        Popup Sweetcorn - un model deosebit, foarte aproape de mărimea naturală a boabelor de porumb, atât de necesar, fie în suspendarea fie doar în balansarea monturii (momeală + cârlig), sau alăturat în dreapta un alt model, respectiv popup-ul Browning, la fel de atractiv ca şi culoare ...
Spumă flotantă


        Spuma flotantă - Ca şi o soluţie mai ieftină, special concepută pentru astfel de situaţii în care dorim, din diferite motive, a face o prezentare a monturii, altfel decât cea naturală.
        Poate fi decupată uşor cu o forfecuţă, astfel încât să nu iasă în mod nefiresc în evidenţă, ca şi circumferinţă, faţă de forma boabelor de porumb, putând mai degrabă a modifica grosimea (înălţimea) popup-ului astfel obţinut funcţie de gradul de flotabilitate propus.
        Prin presare, sub nivelul dipului din borcan, are avantajul de a putea acumula o cantitate de lichid suficientă pentru a putea fi mai atractiv şi implicit pentru a capta în mod deosebit atenţia peştelui. Pot adăuga faptul că nu de puţine ori,  sunt mai eficiente decât cele de firmă! Ulterior vă voi prezenta câteva videoclipuri cu diferite astfel de trucuri şi nu numai ...


Swetcorn +

        Sweetcorn +, produs natural foarte concentrat. Excelent ca dip de mare atracţie pentru boabele de porumb mai sus amintite, sau pentru popup-uri. L-am folosit la recomandarea unui prieten şi am fost foarte mulţumit de acest produs. Sper în acelasi timp să nu dispară de pe piaţă !!!


TTX Profi Mix


        Nadă TTX Profi Mix - este un produs natural cu granulaţie fină obţinut prin presarea la cald, a germenilor din boabe de porumb, pentru extracţia uleiului conţinut în acestea - se găseşte în pungi de 700g la un preţ relativ mic.
        Se amestecă într-o găleată cu TTX-ul - se adaugă treptat apă, se amestecă şi se lasă pentru absorbţie mai mult de un sfert de oră.
        Se aplică pe momitor. Folosesc destul de des acest produs în condiţiile în care sunt presat de timp şi nu mai aplic pe momitor reţeta mai sus amintită. Pentru umectarea rapida si corecta, trucul folosit de pescari este acela de a folosi în amestec apa minerală.


Hempy Carp - cânepă        Uruială cânepa Hempy Carp - această este o uruială de cânepă cu valoare nutriţională şi putere de atracţie deosebită, spun producătorii.
        Conţine proteină vegetală, deasemeni toţi amino acizii esenţiali, carbohidranţi, fibre, acizi graşi esenţiali din gama omega 3,6 şi 9.  
        Conţine de asemeni numeroase minerale: calciu, fosfor, potasiu şi vitamina E. Se recomandă şi ca un produs de bază pentru păsturi de nădire în combinaţie cu diverşi aromatizanţi şi aditivi. Personal înclin să cred că nu poate face rău nici unui amestec folosit pentru momitor. În general cânepa s-a dovedit a fi un element aproape indispensabil pescuitului la crap ... 

   

Haldorado Tuning
        Aroma Haldorado Tuning Crap Mare -  concepută pentru a putea fi folosită în orice anotimp în special pentru crap mare (spun cei de la Haldorado).
        Conţine aminoacizi, vitamine, minerale şi stimulatori de apetit. Această aromă măreşte considerabil atractivitatea, putând fi folosită atât la aromatizarea nadelor cât şi a seminţelor fierte cum e cazul boabelor de porumb mai sus amintite, a spărturilor de seminţe şi nu numai. Personal am folosit-o în compoziţia amestecului pentru nădit, punând aproximativ 30 ml la 5 kilograme de nadă. De curând pe Chilia, pe loc nemomit ... mi s-a părut a avea un puternic şi plăcut miros de dulceaţă de trandafiri - în aproximativ 2 ore a avut efect, invitând în zonă crapul ... mai jos fac referire la zilele de pescuit în care am profitat de aceasta ...


    - 08.08.2012 - S-a întâmplat la fel ... tot pe Chilia ... obrizul 2, al doilea prag, 8 metri adâncime evident folosind Aroma Haldorado Tuning !    - 21.08.2012 - Cu boabe "dipuite" cu Aroma Haldorado Tuning  ... tot pe braţul Chilia ... la obrizul 3, capătul din aval 12 metri adâncime, al treilea prag.


 - 29.08.2012 - La fel ... cu 2-3-4 boabe de porumb Carp Expert - natural şi apoi "dipuite" cu Aroma Haldorado Tuning  ... tot pe braţul Chilia ... la obrizul 3, fără a nădi excesiv ... am avut o partidă reuşită. 

                Din păcate nu au fost capturi notabile, nici un crap nu a depăşit greutatea de 4 kilograme. În marea lor majoritate au avut greutăţi cuprinse între 2,2 - 3,8 Kg.


În imagine a fost golit pentru fotografiere unul din sacii de păstrare ... 

Oare putem concluziona că este eficientă?  

Vom mai incerca ...

6 comentarii:

Alexandru Voicila spunea...

de unde ai achizitionat porumbul popup browning?

Marius - Mircea Barău spunea...

Copiați link-ul de mai jos ...

http://www.sport-weekend.ro/magazin/nada/momeli-artificiale/browning/browning-porumb-artificial-de-carlig.html

Alexandru Voicila spunea...

si daca nu e vreun secret cam pe unde sunt locutile astea din poze? :P:)

Alexandru Voicila spunea...

si multumesc pentru link

Marius - Mircea Barău spunea...

Obrizul 3, este aproape la travers, vizavi de intersecția pe malul opus al brațului Chilia cu brațul Bastroe. Obrizul 2 este cumva la mijlocul distanței dintre poziția de mai sus și intersecția brațului Chilia cu canalul Musura.
Click pe eticheta din secțiunea: DIN CUPRINS - SUBIECTE PREZENTATE - (Etichete) ... si găsim imagini (harți) cu detalii și poziții exacte.

Marius - Mircea Barău spunea...

Oricând și oricui cu plăcere ...

Flag Counter - Start: 01.10.2013

Flag Counter