Pescuit recreativ în Delta Dunării: Pescuitul crapului ... in Delta Dunarii – Pescuit din barca

24 decembrie 2012

Pescuitul crapului ... in Delta Dunarii – Pescuit din barca

Motto:   Siguranța înainte de toate !!!

Pescuitul la crap ... din barcă


        Doresc a face câteva precizări vizavi de acest stil de pescuit, în condițiile în care este tot mai des practicat în Delta Dunării.
        Pentru început vă pot spune că folosesc în acest scop lansete de exact 3,00 metri lungime. 
        Sunt mulţumit de această alegere, pe care am aplicat-o în ultimii ani după numeroase tatonări făcute împreună cu prietenii mei, în lungi partide de pescuit pe Dunăre şi în Delta Dunării. Toţi avem lansete de această dimensiune şi apreciez că vom continua sub acest aspect. 

        Am citit nu de puţine ori, în numeroase articole, despre faptul că foarte mulţi pescari folosesc lansete de lungimi considerabil mai mici, atunci când pescuiesc din barcă ... personal nu mă pot obişnui cu această idee ...  
        Lanseta pe care o folosesc pentru pescuitul la crap din barcă este:

 
Cormoran Black Bull HC Spinning, 3.00 m, 40-120 gr.


     Îniţial am început cu două lansete şi pe măsura trecerii timpului reuşesc azi să am un maxim de patru lansete de acest tip, cu care să pescuiesc comod în condiţiile în care am o ambarcaţiune tip Romcraft 500. Acest tip de lansetă se comportă excelent în drill având o rezervă de putere suficient de mare, pentru a lupta cu peştii de dimensiuni considerabile chiar şi în condiţiile unor curenţi puternici de pe Dunăre.
       

    Aş mai putea recomanda fără ezitare, un alt model de lansetă care se comportă puţin diferit de cel anterior prezentat şi anume:

 Jaxon Crystalis Power Tip, 3.00 m, 50-150 gr. 

        Este puţin mai ieftină ca prima, iar blancul deşi nu are finisaje deosebite, are în schimb pe elementul de vârf un segment de fibră de sticlă pe care sunt montate primele 5 inele.
Acest element de construcţie îi conferă o elasticitate deosebită, o mai bună vizibilitate a muşcăturii peştelui, cu alte cuvinte o sensibilitate pe vârf suficientă unui pescuit relaxat. 

        La fel ca şi prima lansetă cu o rezervă de putere suficientă pentru lupta cu monstrul ...    S1 Stealth ...

        Pentru cei cu bugete pe măsură, le recomand de departe, cele mai reuşite lansete construite de Century - special pentru stilul  numit "de embuscadă" - un pescuit de obicei, efectuat în condiţii extreme, de agăţăţătură, în zone greu accesibile şi mai ales din barcă, pe ape curgătoare. Evident, odată poziţionaţi cu barca, deasupra unei structuri  lansarea momelii se face relativ în apropierea noastră, este precisă şi vizează locul de hrănire al crapului.
        Lanseta S1 Stealth, este foarte echilibrată, flexibilă, având şi o rezervă de putere impresionantă, la un T/C de 3,25lbs. Aceasta poate prelua aproape orice sarcină în lupta cu un exemplar uriaş. Are o lungime totală de 3,00 metri, 8 inele cu configuratie 30-12, o lungimea a talonului: 1,13 metri şi o lungimea a varfului: 1,87 metri. Ciudată nu? Cu o greutate totală de 340g la care personal aş adăuga greutatea unei mulinete Shimano Super Baitrunner Aero XTE-A 1000, este un ansamblu demn de invidiat de către orice pescar de deltă !!! Producătorul face cunoscut faptul că ...  

        Century S1 Stealth, detine recordul naţional britanic la pescuitul dinamic, pe suprafaţă, cu un crap de 27,7kg. Exemplarul a fost prins în iunie 2006 de Mark Holmes, editorul revistei Advanced Carp Fishing.


Suporţi lansetă pentru barcă


  

                  
         
           
            Suport CANON                                                                                      
                                                                                                                        
                                                                                                                                Suport RAILBLAZA


.... va urma !

4 comentarii:

 1. Nea Mircea te rog frumos sa adaugi si lansetele Prologic C2 de 3m in categoria betelor de pescuit din barca deoarece si posesorii de asemenea lansete trebuie sa fie in rand cu lumea. Au o actiune semirapida si usor parabolica as putea spune (lansetele nu posesorii) si poti arunca fara frica momitoare sau plumbi de 130-150 de grame chiar daca au 3lb. Avand in vedere faptul ca se pescuieste din barca nu avem nevoie sa fortam prea tare lanseta cu aruncari la distanta. Rog a se face raspuns la aceasta postare numai in scris si nu telefonic intrucat beneficiez si de una bucata nevasta care poate auzi cumva de noile achizitii si se duce dreacului toata atmosfera de sarbatoare si voie buna la noi in casa. La multi ani!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Prologic C2 3,00m - La prima vedere, din ce ne spui tu Cosmin, vizavi de caracteristicile lansetelor pare să fie în regulă. Cel puţin lungimea acestora personal îmi convine. Pentru moment, nu mă pot pronunţa asupra lor ... pentru că nu le-am folosit, nici măcar nu le-am avut lângă mine. Dacă vom pescui în 2013 împreună, ulterior voi putea face afirmaţii justificate, pro sau contra. După cum bine ştii pe acest site nu am făcut dezvăluiri decât despre echipamentele pe care fie le-am folosit, fie le-am avut în preajmă folosite fiind de către partenerii mei în suficient de multe partide ca să pot concluziona. Te poţi ajuta de eventuale răspunsuri pe Forumul nou înfiinţat ... punând eventual acolo întrebări pe topicul de profil, poate cineva binevoitor care are astfel de lansete te va ajuta cu informaţii suplimentare. Sărbători fericite !!!

   Ștergere
 2. Buna ziua , si de ce nu FL strategist 2.70 m cu un T/C 3.75 lb , greutate 219 gr si costa in jur de 130 lei

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bună ziua.
   Toți membrii echipei folosim lansete de 3,00m lungime.
   Am ajuns la această dimensiune după ani de încercări.
   Din punctul nostru de vedere e lungimea care corespunde tuturor pretențiilor noastre vizavi de pescuitul din barcă.
   Cunosc pescari care pescuiesc din barcă numai cu lansete Germina!
   Dacă dimensiunile sus-menționate și prețul vă convin, nu vă rămâne decât sa aveți fire întinse! La fel vă doresc și eu.

   Ștergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Flag Counter - Start: 01.10.2013

Flag Counter