24 decembrie 2012

Pescuitul crapului ... in Delta Dunarii – Locuri de pescuit

Vizavi de sondajul de pe blog, voi încerca să răspund solicitărilor dvs., În măsura ce sunt asemenea solicitări, voi posta noi locații pentru pescuitul crapului în zona noastră ... De menționat faptul că pozițiile sunt foarte exacte !!! 


1. - Intersecţia canalului Musura cu braţul Chilia.
  

        

        Canalul Musura, graniță între România şi Ucraina, începe din acest punct, vezi imaginea de mai sus şi se varsă în condiții normale în golful Musura (Baia de Nord). Spunem astfel pentru că, în condiții de secetă prelungită, cum e cazul şi în anul acesta (august 2012), curentul este exact invers, respectiv dinspre Golful Musura spre brațul Chilia (Balşoi).         
        Venind dinspre Sulina, pe Canalul Cardon, în momentul intrării pe Canalul Musura va trebui să vă opriţi la punctul de control al lucrătorilor români de la frontieră. Veţi prezenta permisul de pescuit pentru deltă şi PG-ul.
        Cu o lăţime medie cuprinsă între 30-40 metri, el poate fi străbătut cu ambarcaţiunea pe lângă malul nostru până la cel mult jumătatea lăţimii lui, cu alte cuvinte nu este recomandat să vă abateţi de la centrul canalului spre malul Ucrainean (Est). Locul în sine este deosebit şi nu de puţine ori a dat rezultate frumoase. Se poate pescui atât din barcă cât şi de pe mal. Se poate nădi lestat, dar nu în cantităţi mari. Canalul are o adâncime medie de aproximativ 2,50 metri dar în această zonă, mai exact puţin în stânga imaginii adâncimea poate depăşi în anumite condiţii, 5 metri. Cu alte cuvinte avem a discuta despre o groapă sub sălcii, formată de curenţii de la intrare. 

 

        În dreapta aveţi o imagine aval faţă de poziția descrisă mai sus la o distanţă de aproximativ 1.300 de metri. Adâncimea în acest loc este de aproximativ 4,10 metri în situația unor cote relativ scăzute, în timp ce media pe acest canal este de aproximativ 2,50 metri. Locul este uşor de recunoscut şi are o particularitate greu de explicat: în mod regulat crapii mari servesc aici masa de seară între orele 17:00 - 18:30 !?
 
... în completare azi 10.10.2013
        Anul acesta cioata din imagine s-a mutat mai la centrul canalului, astfel s-a creeat o nouă oportunitate, respectiv se poate pescui cu una sau două lansete între structură și malul românesc așa cum se poate observa din imaginea de mai jos:
 

        Mai sus, (în amonte spre brațul Chilia), la nici o sută de metri se află un alt loc unde se poate pescui și de pe mal. Față de această imagine a locului mai sus menționat, cel de al doilea loc este undeva în spatele ei. Și aici s-au prins în ultimii ani crapi frumoși cele două locuri în general nu au dezamăgit.

La fel adâncimea este de peste patru metri uneori ajungând la cinci. Foarte aproape de mal se află o salcie înecată de mulți ani, structură ce atrage în mod constant peștele ...


... va urma !


Un comentariu:

Marius - Mircea Barău spunea...

Azi s-au făcut câteva actualizări la acest post, și s-au adăugat imagini noi!

Flag Counter - Start: 01.10.2013

Flag Counter