17 ianuarie 2013

Pescuit la stiuca si biban ... in Delta Dunarii – Locuri de pescuit

Recomandare  ...
Motto: Locurile evidente ... de multe ori sunt ignorate !!!
Eventuale noi locuri de pescuit  ...


    Sulina - Canalul Busurca
... De menţionat faptul că locurile marcate pe hartă sunt exacte ...  
 


        La o primă vedere, acest canal, pentru cei mai mulţi dintre cei ce ajung pentru prima dată în zonă, nu inspiră siguranţa unei partide reuşite. Pentru mine acest aspect e un avantaj. 
       Zilnic trec suficient de multe bărci cu motor, unele de viteză ce ar putea să "sperie" pescarul. Pentru mine e un alt avantaj. Presiunea pe această zonă devine ... scăzută!
       
        Canalul face legătura la prima intersecţie pe dreapta, cu lacurile Porcu, Litvin, Bijan, Lumina iar la capătul de sud cu lacurile Roşuleţ, respectiv Roşu unde marea majoritate a pescarilor de răpitor se îndreaptă de dimineaţă. Pe zona marcată pe hartă, canalul are o lungime de aproximativ 6 kilometri. Curentul relativ slab, e dinspre sud către nord, cu alte cuvinte dinspre lacul Roşuleţ către braţul Sulina. Pe perioada verii nu e recomandat a se pescui aici datorită algelor în suspensie ce provin din lacurile adiacente apa pierzându-şi limpezimea. În consecintă zona are potenţial toamna târziu, iarna şi primăvara. 
        Să ne imaginăm o zi de pescuit ... ne propunem un consum de combustibil foarte mic, vizavi de celelalte destinaţii, propunându-ne în acelaşi timp să "scormonim" cu mare meticulozitate malurile şi micile "golfuri" laterale. Practic acesta este unul dintre "secrete". 
        Vom profita de zilele cu vânt slab, fie dinspre nord fie dinspre sud direcţie paralelă în astfel de situaţii cu însăşi poziţionarea acestui canal. Astfel când vom avea vânt de nord, vom pescui purtaţi de către acesta spre lacul Roşuleţ şi abia la întoarcere, seara, vom porni motorul la relanti pentru a mai face o "traină"(trenă) către casă. Altfel, cu vânt de sud vom proceda, exact invers. Nu e nevoie să ne grăbim, e suficient să insistăm, să conducem încet năluca prin apă şi nu în ultimul rând să ţinem cont de faptul că avem adâncimi mici în zonă. 
        În consecinţă slider-ele numărul 7 floating, în micile buzunare de pe marginea canalului si năluca asupra căreia am mai făcut vorbire într-un alt mesaj referitor la echipamentul pentru răpitor. respectiv Yo-Zuri 3D Flat Crank TM, folosită pe canal, pot face deliciul unei partide absolut reuşite. (Suplimentar vă pot spune că în anotimpul rece se poate pescui foarte bine la trenă la relanti, vezi foto dreapta).
        Nu de puţine ori după amiază se întorc ştiucarii de pe lacuri, descurajaţi în urma nereuşitei. Unii opresc lângă mine şi cum este şi obiceiul, sunt întrebat: cum e? 
        Cei ce au răbdare se informează în amănunt ... şi nu puţini dintre ei îşi încearcă la rândul lor norocul până spre apusul soarelui. Dintre aceştia au fost destui ce mi-au mulţumit. Ca şi o concluzie dacă vreţi, nu de puţine ori, locurile neatractive pot oferi pescarului prilej de bucurie.

    ... va urma


Niciun comentariu:

Flag Counter - Start: 01.10.2013

Flag Counter