10 februarie 2013

Multiplicator - SERT - Tara Estate

 Câteva recomandări...
Motto:   Stres în fire !!!
Pentru începători  ... 

        Vizavi de interesul  afişat de dvs. pe sondajul existent .... vă propun: 


SERT - Tara Estate
(manivela pe stânga) 


       Acest multiplicator este unul dintre cele mai ieftine de pe piaţa românească, astfel că din acest motiv l-aş putea recomanda începătorilor ce nu doresc a investi mult într-un echipament ce s-ar putea să le dea bătăi de cap. Este un model LH - Baitcast, având următoarele caracteristici:

                    Manivela evident pe partea stângă, 6 rulmenţi, bobina din aluminiu, frâna magnetică,  capacitate tambur: 0.3 5mm/140 m, rata de multiplicare: 6.2:1 greutate: 213 gr.

        Sistemul de reglare al frânei mecanice, în formă de stea, este poziţionat imediat sub manivelă la fel ca la marea majoritate a multiplicatoarelor de acest tip. De apreciat clichetul pronunţat în momentul efectuarii reglajului. Reglajul magnetic e prevăzut cu 10 trepte. Multiplicatorul e necesar a fi bine "reglat" altfel poate pune probleme începătorilor vizavi de exploatarea lui. 
        Sincer când l-am avut pentru prima dată în mână mi-a dat ceva de furcă. Ulterior după ce am constatat că frâna magnetică nu-mi asigură un "confort" suficient am jonglat din reglarea axială a tamburului. A fost necesară introducerea unui oring de cauciuc sub capacul randalinat pentru a fixa astfel cumva mai bine un reglaj ce-mi răpea ceva timpi. 
        Odată determinate ca fiind mulţumitoare reglajele (două posibilităţi), a devenit o jucărie pe cât de ieftină pe atât de practică. în concluzie unui practician în mod evident nu-i pune mari probleme acest model, iar unui începător ce luptă pentru idealul lui îi poate da la final suficiente satisfacţii. Aş mai putea adăuga că se pretează cumva mai bine pe o lansetă nu prea dură şi scurtă totodată, să spunem de 1,65 metri. Pe tambur se poate pune un fir Spider Ultracast Fluo, suplu, rezistent, suficient de bun pentru a reuşi lanseuri lungi şi relativ precise. ... mai puteți încerca modelul

Trulinoya TS 1200

... o mulinetă accesibilă oricui, doar 33$ de fabricație chinezească având următoarele caracteristici:
        - 13+1 rulmenți
        - Raport de recuperare 6,3:1
        - Lungime recuperare la un tur de manivelă 68 cm
        - Greutate 204 gr.
        - Capacitate 0,33 mm - 100 m


2 comentarii:

Cosmin spunea...

Ma bucur tare mult ca ai reusit sa reglezi acest multiplicator si cand o sa vin la Sulina o sa te rog sa ma lasi sa fac si eu cateva lanseuri cu el. Esti un om tare priceput nea Mircea!

Marius - Mircea Barău spunea...

Mulţumesc pentru aprecieri ...

Flag Counter - Start: 01.10.2013

Flag Counter