1 aprilie 2013

Canalul Sondelor - Lacul Rosulet

 Recomandare  ...

Motto: Dacă nu te grăbeşti ... îl găseşti ocupat !!!
Eventuale noi locuri de pescuit  ...

... De menţionat faptul că cele 3 locuri marcate pe hartă sunt cele reale ...  

        Pentru că în sondajul de pe pagina principală numit "Subiecte de interes" aţi votat în proporţie de aproximativ 75% vizavi de noi locuri de pescuit, vă propun un alt loc consacrat pescuitului la crap în Delta Dunării.
          Acest loc numit Canalul Sondelor, face legătura între lacul Roşuleţ şi Canalul de Centură Litoral. Venind dinspre nord, mai exact dinspre localitatea Sulina, se poate naviga pe canalul de Centură Litoral până în localitatea Sf. Gheorghe având la un moment dat în dreapta noastră intrarea pe acesta, aşa cum se vede şi din imaginea de mai sus stânga.  


Foarte important: canalul în sine este o zonă consacrată pescuitului la crap primăvara timpuriu, până în perioada de prohibiţie.  

        De reţinut că rezultatele pot fi foarte bune, în momentul când apa are deja o temperatură mai mare de 7 grade celsius. Crapul din zonă alege acest traseu în mod constant primăvara, pentru migrare. Odată intraţi pe acest canal în scurt timp vom constata că sonarul ne va arăta pe mijloc o groapă (prima) de aproximativ 7,30 metri adâncime, ce în mod evident poate oscila puţin în perioada de secetă prelungită. În acest prim punct, se poate pescui faţă de o structură ce se poate determina uşor, fie în ancoră fie de la mal după cum rezultă şi din imaginea din dreapta. 
        Singura problemă ar putea fi consumul zilnic de combustibil vizavi de drumul ce trebuie să-l faci de la Sulina, locul cel mai apropiat unde vă puteţi caza peste noapte sau aţi putea opta pentru înnoptare la bordul ambarcaţiunii dacă tipul acesteia vă permite, cunoscut fiind faptul că această perioadă a anului este destul de rece şi capricioasă. 

        Deloc de neglijat faptul că la capătul acestui canal chiar la intrarea în lacul Roşuleţ a fost din totdeauna şi probabil va mai fi cel mai prolific loc din zonă. Pe hartă sunt marcate două puncte faţă în faţă, între ele se află un plaur scufundat la o adâncime de peste 8 metri, practic este vorba despre o structură unde crapul este prezent mai tot timpul în această perioadă a anului. Cu atât mai mult cu cât, dacă nădim constant şi nu părăsim locul, fiind "cazaţi" la bordul unei ambarcaţiuni mai mari, vom avea rezultate garantate. Înainte de toate astea se scanează fundul foarte bine, se balizează structura la extremitaţi, se nădeşte în imediata apropiere la baza acesteia şi se poate pescui de pe ambele maluri de către două sau patru echipe (în două respectiv patru bărci) faţă în faţă aşa cum se vede şi din imagine. Din imaginea luată de pe Google Eart, se vede foarte clar, în imediata aproipiere a locului, doi plauri mari ce au blocat intrarea spre lacul Roşuleţ, În fapt a rămas până nu demult, doar unul. La mijlocul lunii martie 2013, un vânt puternic dinspre nord l-a smuls de pe locul unde staţiona de mulţi ani mai exact dinainte de 2006 şi l-a mutat pe malul de sud al lacului. Probabil cândva un alt vânt puternic de sud îl va repoziţiona.
P.S. Imaginile au fost făcute în data de 31.03.2013 !!! Anul acesta a funcţionat ca şi montură: maxim două boabe pe firul de păr, cârlige 6-4, momitorul culisant, pe el mămăliga cu usturoi ... evident patul de nadă a fost făcut numai cu porumb ... ! 

IMPORTANT !
update - 23.03.2014
SA AVETI ÎN TRUSĂ ...
... primăvara pentru Canalul Sondelor.
2-3 pe firul de păr, montură critic echilibrată.

... pe 21.03.2014 au venit lângă mine doi pescari, într-o barcă ROCRAFT 510, motorizare YAMAHA 40 (o combinație reușită) ... spunându-mi că au ajuns în zonă datorită acestui blog, m-am bucurat! Nu s-au prezentat, nu au dorit să facem cunoștință ???
M-au întrebat doar unde se află plaurul scufundat.
Era exact în fața mea !
La anul vor ști cu siguranță!!!NU "UITAŢI" SĂ ELIBERAŢI PEŞTELE SUB MĂSURĂ ... 

Niciun comentariu:

Flag Counter - Start: 01.10.2013

Flag Counter