10 august 2013

Doua zile prin ... Delta Dunarii        Tot aşteptând să mai scadă nivelul cotei pe braţul Sulina, ne hotărâm să facem un pescuit la răpitor în lacul Lumina. Ca de obicei în luna august jumătatea de nord a lacului are apa mai limpede, în rest nuanţele de verde predomină până la extremitatea sudică. Pândim o zi mai înnorată şi căutăm prin buzunarele de nord dinspre lacurile Bijan şi Litvin. 

         Găsim câteva ştiuci mai frumoase. A doua zi la fel, plus câţiva bibani cocoşaţi. Îmbinăm plăcutul cu utilul şi facem o prăjeală pe canalul de legătură dintre cele două lacuri, la umbră, având şi ceva rece la ladă. Ca o paranteză, de reţinut faptul că pe acest canal de legătură dintre lacurile Bijan şi Lumina se poate prinde inclusiv crap mare.

        Pe scurt au fost două zile petrecute în mod plăcut în locurile minunate din deltă, alături de prieteni pescari ce in mod firesc şi-au luat cu iei acasă multe amintiri pe suport digital !!!

 

        Vom încerca în mod evident, după data de 15 august să pescuim la crap pe braţul Chilia. Deja sunt informaţii că se prinde, e drept că exemplarele mari probabil vor apare mai des odată cu începutul lunii septembrie. Anul acesta pe pagina "INFO SULINA" v-am făcut părtaşi la evoluţia cotelor Dunării pe braţ. Sper că imaginile cu panoul cotelor din Sulina vau fost de un real folos. Vă mulţumesc pentru vizualizarea acestui site. Fire întinse tuturor !!!


Un comentariu:

Marius - Mircea Barău spunea...

"Ca o paranteză, de reţinut faptul că pe acest canal de legătură dintre lacurile Bijan şi Lumina se poate prinde inclusiv crap mare."

Flag Counter - Start: 01.10.2013

Flag Counter