29 iulie 2014

Mirifica Deltă a Dunării !!!

 

Zonele concesionate pentru pescuitul sportiv și comercial din Delta Dunării 2014

Conform răspunsului primit de la Administrația Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (19386/22.07.2014) reiese ca pe teritoriul Rezervației Biosferei Delta Dunării sunt în derulare contractele de concesiune încheiate între Ministerul Mediului şi SC Răduță Sporting Tours SRL având ca obiect valorificarea resursei piscicole pe segmentul de pescuit comercial şi pe segmentul de pescuit recreativ / sportiv din zonele:
  1. Braț Chilia km 40-0, zona nr. 12. zonă delimitată conform documentelor concesiunii, ce include brațele Babina şi Cernovca. ostroavele Babina şi Cernovca, brațul Musura până la vărsarea sa în golful Musura, canalul de centură al amenajării piscicole Popina, precum şi canalele Cardon, Sondei şi Sfiştofca;
  2. Complex Matita Merhci, zona nr. 16, delimitată confom documentelor concesiunii, ce include: lacurile Merheiul Mare şi Merheiul Mic, Matita, Dovnica, Babina, Dracului, Ghedova, Miazăzi, Rădăcinoasele, inclusiv canalul ocolitor al amenajării piscicole Chilia care face legătura între braţul Cernovca şi complex_canal Lopatna şi canalul de legătură între lacul Lung şi canal Dovnica, considerate şi limitele zonei.

Adresa A.R.B.D.D. nr. 19386/22.07.2014
        În coloana din dreapta, aveți posibilitatea să votați cu DA sau NU vizavi de taxa de 50 lei de persoană / zi, impusă de concesionar pe brațul Chilia ...

3 comentarii:

Sirotenco Vasile Cristian spunea...

Astia sunt dusi rau cu pluta. Cum poti sa concesionezi o portiune de Dunare, canal, lac ce are legatura cu Dunarea.
Cel care concesioneaza, in afara de taxa pe care o plateste la stat, ce alte investitii face in aceste zone concesionate, ca nu cred, ca o sa populeze cu puiet, il hraneste si apoi il pescuieste, deoarece pestele migreaza si dispare foarte repede.
Asa ceva se face in lacuri inchise, in balti, crescatorii, unde poti sa populezi, sa inmultesti, sa hranesti, iar apoi aduni roadele, mai pui si taxa la pescuitul sportiv si faci profit.
Pai respectivul, face profit din pescuitul industrial si din taxa pe pescuitul sportiv, cu investitie ZERO.
Numai in Romania se putea intampla o asemenea grosolanie; maine-poimaine, ne trezim ca si aerul pe care-l respiram este concesionat.
Nu cred ca exista cuvinte care sa catalogheze asa ceva.
Am ajuns la concluzia (si nu de acum), ca Romania este o jungla, fara stapan, unde fiecare, care are putin cheag, face ce vrea, pentru ca nu exista decat o singura lege: LEGEA JUNGLEI.
Atat am avut de spus.

Marius - Mircea Barău spunea...

La fel de interesant este faptul că o parte din zona concesionată este în fapt, în urma evoluție geomorfologice, condiție a traseului frontierei româno-ucrainene cât și o parte din apele teritoriale din apropierea imediată a gurilor Dunării ...

Sirotenco Vasile Cristian spunea...

Oricum ar fi, Delta Dunarii este totusi o rezervatie, un punct de atractie si de interes national si international si dupa parerea mea, nu poti sa o inchiriezi pe bucati, ca pe niste loturi de pamant.
Coruptia si nesimtirea celor care se numesc guvernantii tarii nu mai are limite....

Flag Counter - Start: 01.10.2013

Flag Counter